некафе " Генеза "

некафе " Генеза "

 

ne kafe geneza

Серед традиційних пабів, кав’ярень, крамниць на центральній вулиці Чорновола в Коломиї з’явився абсолютно інший заклад. Некафе чи антикафе – так називають вільний простір для спілкування і розвитку «Ґенеза», що відкрився 2 травня. Як очікують засновники, тут збиратиметься прогресивна молодь творити ідеї для суспільства.



Інтер’єр «Ґенези» витриманий у білому кольорі. Меблі – в еко-стилі. Це дерев’яні табуретки, камінці і природні матеріали, яскраві зручні дивани з тканини, деревця не тільки у вазонах, але й на стінах.

Попри те, що Коломия – невелике місто, в «Ґенезі» динамічне інтелектуальне та культурне життя. Нещодавно сюди завітали львівські музики Best Riders, про тонкощі файного кіно говорили з режисером, актором, сценаристом Олесем Юсипчуком. Співорганізаторка «АртЕфекту» в Івано-Франківську Таня Голинська презентувала проект культурно-мистецької платформи для об’єднання молодих талантів навколо ідеї творчого розвитку. Побував у «Ґенезі» і Сергій Притула, з яким розмовляли про політику, суспільство і шоу-бізнес.

«У назві ми хотіли передати нашу філософію»

Не кожен зможе відразу розтлумачити значення назви «Ґенеза». Проте, воно найбільше личить такому закладу, адже означає «розвиток».

Сергій Коцюр,співвласник «Ґенези» громадський діяч:

Коли ми придумували назву, вона мала бути в першу чергу такою, що додавала б собі вартість. Можна було придумати популярну простеньку назву – «Три балкони» наприклад. Але ми хотіли передати нашу філософію: це не комерційний заклад, який має соціальну місію творення громадянського суспільства, людини, яка відповідає за себе і за навколишнє середовище. У назві фігурує літера «ґ» – як символ неповторності української мови.

 Молодь готова діяти і брати на себе відповідальність за майбутнє, але вона хоче, щоб її навчили це правильно робити.

Логотип: гамма, краватка, перо

Логотип закладу можна розшифрувати трояко. Перш за все, значок є похідною від грецької літери «гамма». По-друге, він є своєрідною «краваткою» для лекторів і працівників, символізуючи зародження відповідальності. Ну і врешті решт – це перо. Тут все зрозуміло без слів.

Сергій Коцюр:

Можна було б зробити заклад безкоштовний на вході, але тоді зміниться концепція – раз, два – люди перестануть цінувати час і заклад. Люди є різні, якщо вони приходитимуть безкоштовно, то не цінуватимуть того, що є навколо. Ми готуємо середовищ людей, яке сповнене ідеями. Бажання і стимул сюди потрапити – або заплатити, або щось зробити.

Розглядати цей проект комерційним немає змісту в Коломиї, тому що люди в маленьких містах не готові платити за час. Вони переважно сидять на лавочках або вдома. Але як місце для спілкування активних цікавих людей, які б могли об’єднуватись не навколо алкоголю, а навколо ідеї – це якраз те, що потрібно.

У цьому закладі платиш не за напої чи їжу, настільні ігри чи фортепіано, а за час і простір. Ціни тут толерантні, діють знижки: перша година коштує 15 грн., друга – 10 грн., і наступні проведені години – вже 5 грн. А якщо дуже закортить щодня проводити час в «Ґенезі», можна взяти абонемент на місяць за 150 грн., а для молоді до 21-го року – за 100 грн.

У планах на майбутнє – проводити дні іноземної мови за участі носіїв, розповідати про подорожі, навчання за кордоном, караоке-дні та бізнес-школа. Власники також планують в майбутньому облаштувати хостел для гостей міста і «Ґенези».

Некафе Ґенеза

«Локації» | Категорія: «Вільні простори»

Івано-Франківська область‎

Місто: Коломия

Адреса: Чорновола, 26

Місткість локації: 100 осіб

 Тел.: +380506517505

E-mail: nekafegeneza@gmail.com |

 

Write a comment

Comments: 0